A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Creating default object from empty value

Filename: models/frontend.php

Line Number: 147

Oprit din drum
Oprit din drum
Regia: Andreas Dresen  Ţara: Germania  An: 2011  Durata: 95 min  Gen: Drama 

Despre

Regia: Andreas Dresen 

Ţara: Germania 

An: 2011 

Durata: 95 min 

Gen: Drama 

Distributie

Milan Peschel, Mika Seidel 

Sinopsis

Andreas Dresen nu fuge de provocări şi subiecte dificile. Lui îi datorăm povestea de dragoste frontală la vârsta a treia din Al nouălea cer, filmul care i-a consolidat reputaţia. Din al nouălea cer, Dresen coboară pe pământ - cu destinaţia finală: în pământ - pentru a spune povestea unui bărbat diagnosticat cu tumoare pe creier căruia i se spune clar şi răspicat că nu mai are mult de trăit. 

Milan Peschel e absolut devastator în rolul acestui om căruia nu-i mai rămâne decât să contempleze mut nemiloasa deteriorare fizică şi mentală care-l aşteaptă. În faţa inevitabilului, soţia şi cei doi copii ai lui descoperă resurse de iubire necondiţională pe care nu şi-ar fi imaginat că le au. 

Despre regizor

Andreas Dresen este unul dintre cei mai apreciaţi regizori din Germania cu diverse premii câştigate pentru filmele sale: Whiskey with Vodka, Cloud 9, Grill Point şi Night Shapes. În filmul Whiskey and Vodka, Andreas a fost premiat pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internaţional de Film Karlovy Vary şi nominalizat pentru cel mai bun actor şi cel mai bun scenariu la German Film Award. Cloud 9 a fost premiat la Cannes Film Festival în 2008 unde a câştigat Coup de Coeur Award. Filmul a mai fost nominalizat şi la European Film Award pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun regizor, a fost premiat cu Bavaria Film Prize pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun film şi a luat German Film Award în 2009 pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun film. Summer în Berlin a fost premiat pentru cel mai bun scenariu la San Sebastian Film Festival şi pentru cea mai bună actriţă la Chicago Festival. Grill Point a câştigat Silver Bear la Berlin Film Festival, pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun montaj la Chicago Festival şi cel mai bun regizor la Ghent Festival. Night Shapes a fost premiat pentru cel mai bun actor la Berlin Film Festival şi pentru cel mai bun regizor la Vallodolid.

Andreas Dresen s-a născut în anul 1963 în Gera, Germania. La începutul anilor ’80 el a început să lucreze în teatru şi să facă filme de scurt metraj. A studiat regia la HFF “Konrad Wolf” Postdam- Babelsberg. Din anul 1992 el a început să lucreze ca scenarist şi regizor de film, TV şi de teatru.

 

Filmografie:

2009 Whiskey with Vodka (Whisky mit Wodka)

2008 Cloud 9 (Wolke 9)

2005 Summer in Berlin (Sommer vorm Balkon)

2004 Willenbrock

2002 Herr Wichmann von der CDU (documentary)

2001 Grill Point (Halbe Treppe)

2000 The Police Woman (Die Polizistin) – TV

1998 Night Shapes (Nachtgestalten)

1997 Changing Skins (Raus aus der Haut) – TV

1992 Silent country (Stilles Land)

Premii

Premiul Un Certain Regard - Andreas Dresen la  Festivalul de la Cannes 2011 

Trailer